Skip to content

Wil jij trendsetter zijn?

Afgelopen week is het leukste Lifestyle Magazine van het Land van Cuijk weer in de bus gevallen. Dit jaar zal ik in elke editie een artikel schrijven met leuke tips! Voor de mensen die de Vita niet ontvangen bij deze het artikel:

Een aantal jaar geleden las ik een artikel over een professional organizer, ook wel opruimcoach genoemd. Het trok direct mijn aandacht! Want hoe leuk is dat, overzicht creëren in chaos!

Nu denken veel mensen bij het woord opruimcoach aan een strenge dame die met het vingertje omhoog wel even komt zeggen wat een zooi je hebt en vervolgens een container besteld voor al jouw overbodige spullen. Ook wordt gedacht dat het huis van een opruimcoach altijd helemaal spik en span is en er geen wolkje stof te ontdekken is. Of mensen, met name vrouwen, schieten enigszins in de stress en beginnen zich te verontschuldigen voor hun eigen huishouden als ze horen wat ik doe.

Wees gerust! Ook bij mij is het geen toonzaal en mijn werkwijze pas ik volledig aan op jouw wensen. De behoefte aan overzicht en orde is namelijk voor iedereen anders en aangezien het doel is een omgeving te creëren waarin jij je prettig voelt is het van belang dat als uitgangspunt te nemen.

Nu ben ik toevallig geboren met een ‘opruimgen’. Echter, bij veel mensen zit het niet in de genen en het valt dan ook niet mee om in de huidige consumptie en prestatie maatschappij alle ballen hoog te houden. Toch merk ik dat er een taboe hangt rond het inschakelen van een opruimcoach. De gedachte dat je dit makkelijk zelf moet kunnen overheerst en je wordt al helemaal vreemd aangekeken als je er ook nog voor gaat betalen. Tja… vroeger was een poetshulp alleen voor rijke mensen en van een coach, loopbaanbegeleider en personal trainer hadden we nog nooit gehoord. Ik ben dan ook erg benieuwd wanneer het inschakelen van een opruimcoach als normaal gezien gaat worden. Wil jij trendsetter zijn? Neem gerust contact op of kom op de koffie. Graag hoor ik je wensen en informeer ik je vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Scroll To Top