Skip to content

5 cadeautips voor mensen die alles al lijken te hebben!

De feestdagen komen eraan en daar horen uiteraard cadeaus bij. Maar wat geef je nu aan iemand die alles al lijkt te hebben? Hieronder mijn tips

Tip 1: Geef iets dat op gaat

Misschien herken je dit wel. Iemand heeft met zorg een cadeau uitgekozen maar het is totaal niet jouw smaak. Of je vind het best leuk, alleen heb je er geen plek voor, tenslotte is je huis geen opslagplaats voor spullen. Tja, toch lastig. Want hoe goed ook bedoeld, wat moet je ermee.

Met deze cadeau’s voorkom je dat de ontvanger zit opgezadeld met een cadeau dat hij eigenlijk niet wil, deze cadeau’s gaan namelijk op! Dus altijd goed zijn bloemen, chocolade, flesje wijn, een staatslot, fruitschaal, stukje kaas met vers gebrande nootjes, heerlijke doucheschuim, een fijne handcrème enz.

Tip 2: Geef een belevenis

Als je mensen vraagt wat hen het meeste geluk heeft gebracht in afgelopen jaar dan zijn dit haast altijd dingen die ze beleefd hebben en gedaan hebben met de mensen om wie ze geven. Een hele goede reden om een belevenis cadeau te geven! Uit onderzoek blijkt namelijk dat dit meer in herinnering blijft dan spullen. Denk aan een bioscoopavondje, een high tea, samen een workshop volgen, een fotoshoot, dagje strand, een etentje, bezoekje aan het theater, een picknick enz…

Tip 3: Goed doel

Heeft iemand alles al dan is wellicht steun aan een goed doel een mooi cadeau. Wat dacht je van een stuk regenwoud adopteren en cadeau geven https://www.adopteerregenwoud.nl/nl/adopteer/regenwoud-cadeau , of geef een geit of 10 kippen via Oxfam Novib https://shop.oxfamnovib.nl/10-kippen, via Plan International koop je onder andere een geboortebewijs, back-to-school kit, waterfilter of een voetbal https://www.planinternational.nl/shop/voetbal Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele goede doelen!

Tip 4: Een dienst

Je kunt natuurlijk ook een dienst cadeau doen. Zelf bied ik een cadeaubon aan voor 3 uur opruimcoaching. Deze is in december extra scherp geprijsd voor 100 euro en ik maak er meteen een leuk cadeautje van! Hoe fijn is het om in januari een vliegende start te maken met een opruimklus die maar blijft liggen. Wat dacht je van het ordenen en sorteren van de speelgoedkast. Die nieuwe Sint en kerstcadeautjes moeten toch weer een plekje krijgen. Of ken jij iemand die zich elk jaar suf zoekt naar de kerstversiering om er vervolgens achter te komen dat de lichtjes in de knoop zitten. Samen kunnen we de Kerstversiering netjes sorteren en opbergen, dat scheelt je volgend jaar veel werk (en frustratie ;-)) https://www.stapsgewijs-organizing.nl/contact-2/

Tip 5: Het hoeft geen geld te kosten

Heb je weinig te besteden maar wil je toch een leuk en origineel cadeau geven gebruik dan je creativiteit en vindingrijkheid. Knutsel een mooie Kersthangers, geef een cadeaubon voor het wassen van de auto of een middagje oppassen, handletter een verjaardagskalender, geef een 10-strippenkaart om de hond uit te laten, maak een grappige persoonlijke videoboodschap, bak een taart of koekjes, geef een lichtpuntje (klein kaarsje), een helpend handje of gewoon een dikke knuffel met de allerbeste wensen.

Aandacht is het mooiste cadeau dat je kan geven

Laat een reactie achter

Scroll To Top