Skip to content

Goede voornemens

Het is alweer de laatste maand van het jaar. Misschien een beetje cliche, maar hoe ouder ik word, hoe sneller de jaren lijken te gaan. Waar vroeger een jaar een eeuwigheid leek te duren, heb ik nu het gevoel dat de Kerstboom pas net de deur uit is.

Als het einde van het jaar nadert kijken we vaak terug op wat het oude jaar ons heeft gebracht en maken we goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Als ik aan afgelopen jaar denk dan zijn het vooral ervaringen, gebeurtenissen en ontmoetingen waar ik met plezier op terug kijk. Ik denk dat dit voor de meeste mensen geldt. Juist de dingen die niet te koop zijn, brengen het meeste geluk. Een goede gezondheid, samen zijn met de mensen om wie je geeft, voldoening halen uit je (vrijwilligers)werk en genieten van al het moois dat de natuur ons geeft.

Als dit voor de meeste mensen de essentie is van het leven, dan is het toch bijzonder te realiseren dat spullen zo’n belangrijk onderdeel innemen in ons leven. En als geluk juist in de kleine dingen zit, waarom hebben veel mensen dan last van een ingewikkeld en stressvol leven?

Om gelukkig te zijn denk ik dat het vooral belangrijk is dat je bewust leeft, dat je controle hebt over je eigen leven. Je kunt zorgen voor minder stress door de manier waarop je je leven indeelt. Goed plannen, weten waar je verantwoordelijkheden liggen en prioriteiten stellen zijn belangrijke vaardigheden om stress te verminderen. Ook is het maken van keuzes belangrijk, want die heb je!

Wens jij meer rust in je huis en hoofd? Dan is dit wellicht een mooi moment om jouw koers te bepalen zodat 2020 een jaar wordt met meer tijd en ruimte om te genieten van de dingen die er echt toe doen. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het realiseren van je doelen, ik help je graag op weg.

Laat een reactie achter

Scroll To Top