Skip to content

Over mij en over Stapsgewijs-Organizing

maaike750x500kleur

Even voorstellen

Mijn naam is Maaike Hermans (1977), ik ben woonachtig in Boxmeer samen met mijn man en dochter. Al van kleins af aan wilde ik graag met mensen werken en nog steeds is dat wat ik het liefst doe. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd en ben mijn loopbaan begonnen in de Verstandelijk gehandicaptenzorg. Daar is mijn interesse gewekt voor Autisme en ben ik me verder gaan verdiepen. Dit zowel in de Geestelijke Gezondheidszorg als in de Jeugdzorg.

Autisme

Ik heb ondervonden dat de omgeving en manier van benadering grote invloed heeft op het welbevinden van de persoon met Autisme. Maar vooral ook dat dit me erg ligt. Doordat ik rustig, duidelijk en gestructureerd van aard ben kan ik veel betekenen om het leven van iemand met Autisme (en zijn omgeving) makkelijker en overzichtelijker te maken. Hoewel ik graag met alle mensen samen werk draag ik deze doelgroep een extra warm hart toe. Ik blijf me verdiepen door het lezen van literatuur en artikelen, door het volgen van lezingen maar bovenal door te luisteren en kijken naar de persoon met Autisme. Ik werk graag met de methodiek 'Geef me de 5' van Colette de Bruin.

Het roer om...

Als de dag van gister herinner ik me een artikel in een tijdschrift over een Professional Organizer, ook wel opruimcoach of huishoudcoach genoemd. Ik dacht direct, dat is me op het lijf geschreven. Ik ben namelijk van nature georganiseerd en vind het leuk om orde te scheppen in een hectische omgeving. Daarbij vind ik het waardevol mensen te inspireren en vaardigheden te leren met als doel ze vraaggericht vooruit te helpen. Omdat de praktische werkmethodiek van Els Jacobs van De Huishoudcoach me erg aanspreekt ben ik de opleiding tot professional organizer bij haar gaan volgen. Ik was zo enthousiast dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en ben gestart met Stapsgewijs-Organizing. Ik wil namelijk datgene doen waar ik goed in ben, wat me motiveert, energie geeft en inspireert. Vanuit mijn hart, en natuurlijk vanuit mijn professionaliteit.

Scroll To Top