Skip to content

Regie behouden voor Senioren

Zo lang mogelijk de regie houden over uw eigen leven en zelfstandig blijven wonen is de wens van de meeste senioren. Tevens is dit het beleid van de overheid, zij stimuleren dit en leggen de verantwoordelijkheid steeds meer bij de mensen zelf.

arch

Ouder worden gaat geleidelijk

Meestal staan we er niet zo bij stil, maar het heeft wel gevolgen. Het is nu eenmaal een feit dat het menselijk lichaam vaker gebreken vertoont op hogere leeftijd. De soepelheid van de spieren neemt af terwijl de botten breekbaarder worden.

Misschien voelt u dat u lichamelijk achteruit gaat of meer vergeetachtig wordt, krijgt u meer moeite met het huishouden, de administratie en/of het onderhouden van sociale contacten. Het kan zijn dat u al hulp krijgt vanuit uw netwerk, maar het kan ook zijn dat de hulpvraag te groot wordt, of u kunt en/of wilt geen beroep doen op de mensen in uw omgeving. In dat geval is het mogelijk mijn hulp in te schakelen.

img-2

Een overzichtelijke en veilige leefomgeving

In eerste instantie kijk ik samen met u naar de veiligheid in huis. Juist op deze leeftijd kan een veilige omgeving veel leed voorkomen. Denk hierbij aan valgevaar in de douche, over een vloerkleed of obstakels in de woning. Dit met alle gevolgen van dien.

Ook kan ik ondersteuning bieden bij het opruimen en structureren van uw huis. Door uw spullen een logische plek te geven kunt u ze makkelijker terug vinden. Ook is het belangrijk de spullen zo op te bergen dat u er goed bij kan. Afhankelijk van de zorgbehoefte kan ik samen met u in kaart brengen welke ondersteuning nodig is om zo lang mogelijk met plezier zelfstandig te wonen. Ook bij de aanvraag van hulpmiddelen of het regelen van zorg kan ik u begeleiden. De ondersteuning heeft als doel het creëren van een overzichtelijke en veilige leefomgeving zodat u zolang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en de regie over uw leven behoudt.

Wil je samen efficiënt, praktisch, doelgericht en stapsgewijs aan de slag?
Neem vrijblijvend contact op

Maaike Hermans
Faunalaan 64

5831 MB Boxmeer

info@stapsgewijs-organizing.nl

06-40262267

Contactformulier

Graag help ik je verder

Invalid Email
Invalid Number
Scroll To Top